Please wait...

Indiba/ Activ Cell Therapy

Indiba/ Activ Cell Therapy

Indiba is een innoverend toestel dat werkt met een constante radiofrequentie stroom van 448KHz.

Indiba kent zijn toepassing zowel tijdens manueel therapeutische behandelingen als tijdens oefentherapie waardoor we de werking van onze handen “versterken”.

Tijdens deze behandelingen streven we 3 doelstellingen na:
1. Een cellulaire bio- stimulatie
2. Een vascularisatie of micro- circulatie
3. Een hyperactivatie

Eenvoudig gezegd, bij een bio- stimulatie zal de doorlaatbaarheid van het celmembraan veranderen, waardoor de stofwisseling van de cel verhoogt. Een verhoogde zuurstofopname en een versneld weefselherstel zijn hiervan het resultaat. Deze werking heeft vooral zijn toepassing in de acute fase.

Bij een vascularisatie of het zorgen voor een betere doorbloeding zullen de kleine bloedvaatjes zich meer openen. Hierdoor krijgen we een verhoging van zuurstofaanvoer en een opmerkelijke verbetering in de afvoer van zuurstofarm bloed en lymfevocht. Op deze manier voorzien we het weefsel van de noodzakelijke stoffen om zichzelf optimaal te kunnen herstellen. Deze werking kent vooral zijn toepassing de subacute fase.

Bij een hyperactivatie krijgen we vooral een grote temperatuurstijging. Hierdoor wordt de bindweefselstructuur van het weefsel georganiseerd en gaan we het vormen van littekenweefsel verminderen. Deze werking wordt vooral toegepast bij chronische letsels.

Een duidelijke versnelling van het natuurlijke herstelproces en pijndemping zijn al het resultaat vanaf de eerste behandeling.

INDIBA wordt als een actieve elektrode gebruikt tijdens manuele therapeutische handelingen en tijdens de actieve oefentherapie.


Kinecentrum Kapellen
Kinecentrum Kapellen


Kinecentrum Kapellen

Stationsstraat 28 – 2950 Kapellen
Copyright Ⓒ 2021
Alle rechten voorbehouden – in opdracht van Kinecentrum KapellenCopyright Ⓒ 2021
Alle rechten voorbehouden

in opdracht van Kinecentrum Kapellen